”Tulkaa minun luokseni te kaikki työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon”.
Nämä Jeeuksen sanat löydämme Matteuksen evankeliumin luvusta 11.

Lepo on jokaiselle tärkeä asia. Kun olemme suorittaneet esim. voimia kuluttavan liikunta tai työsuorituksen, niin me tunnemme tarvetta levätä, että voimamme palautuvat.

Raamatussa sanotaan, että Jumalakin lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikesta luomistyöstänsä ja niimpä Jumala loi myös ihmisestä lepoa tarvitsevan olennon.
Kehoittaessaan tulemaan luokseen, Jeesus lupasi antaa ihmiselle levon. Tällä levolla Jeesus tarkoitti ennen kaikkea sisäistä lepoa ja rauhaa, sydämen yhteyttä Jumalan kanssa.

Raamattu kertoo Martasta ja Mariasta, jotka kutsuivat Jeesuksen eräänä päivänä kotiinsa. Martasta sanotaan, että hän touhusi monissa palvelutehtävissä mutta Maria istui Jeesuksen lähellä ja kuunteli Jeesuksen puhetta.
Martta sanoi Jeesukselle, että sano minun sisarelleni, että hän tulisi minua auttamaan. Silloin Jeesus sanoi Martalle nämä sanat: ”Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet. Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois”.
Jeesus osoitti, että kaikkein tärkeintä oli huolehtia sisimmän suhteesta Jeesukseen ja kokea hänen antamaansa lepoa ja rauhaa. Muut asiat kyllä tulisivat sitten hoidetuiksi.

Ennen kuin Jeesus lähti taivaaseen Isänsä tykö, hän lupasi antaa seuraajilleen hänen rauhansa. Tätä Jeesuksen antamaa sisäistä rauhaa jokainen voi kokea kun luovuttaa koko elämänsä Jeesukselle. Jeesuksen rauha kestää rauhattomankin maailman keskellä.

-Esa

Elämme Suomessa ja koko maailmassa poikkeuksellisia aikoja. Asiat, jotka ovat meille yleensä itsestäänselvyyksiä, eivät enää olekaan sitä.

Kukapa meistä olisi uskonut vielä muutama viikko sitten, että esim. kokoontumisia tullaan Suomessakin rajoittamaan ja, että ihmisiä kehoitetaan pysymään kodeissaan ja välttämään turhaa liikkumista.
Nyt tämä on kuitenkin todellisuutta rakkaassa synnyinmaassamme. Valmiuslaki koskee tietenkin myös meitä uskovia ja seurakuntia. Raamattu kehoittaa meitä olemaan alamaisia sille esivallalle, jonka alla olemme. (Room. 13:1).
Uskovina emme saa käsittää rajoituksia niin, että esivalta yrittäisi jotenkin hankaloittaa seurakuntien ja uskovien elämää, vaan päinvastoin.

Viranomaisten tarkoitus on suojella kaikkia Suomen kansalaisia ja heidän terveyttään, myös meidän uskovien.
Vaikka tässä tilanteessa emme voi seurakuntana kokoontua yhteen, se ei tarkoita, että seurakunta olisi lakannut olemasta ja toimimasta. Jeesus itse sanoi, että tuonelan portitkaan eivät voita Jumalan seurakuntaa. Eikä sitä voita myöskään mitkään epidemiat ja virukset. Seurakunta pysyy Jeesuksen tulemukseen saakka maan päällä.
Väliaikaisesta kokoontumisrajoituksesta huolimatta, meillä on mahdollisuus hoitaa omaa Jumalasuhdettamme ja rukoilla koko kansakuntamme puolesta, että tämä poikkeustilanne voisi pysäyttää monet ihmiset etsimää todellista yhteyttä Jeesukseen Kristukseen.

”Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo:
Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan. Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.” (Ps. 91: 1-4).

Siunausta toivottaen, Esa