”Se, joka syö minun lihani ja juo minun vereni, pysyy minussa ja minä hänessä.” Joh. 6:56 ”Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei itsestään voi kantaa hedelmää, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa. Joh 15:4 ”Niin kuin siis olette ottaneet vastaan Kristuksen Jeesuksen, Herran, niin vaeltakaa hänessä. Juurtukaa häneen, rakentukaa hänessä ja vahvistukaa uskossa, niin kuin teille on opetettu. Olkoon kiitoksenne ylitsevuotava.” Kol. 2:6-7

Uskoon tullessani olin tullut omien voimieni päähän. Yhdestä sun toisesta asiasta olin elämässäni selvinnyt, mutta nyt olin kohdannut voittamattoman vihollisen, synnin. Synnintunto laittoi minut huutamaan avukseni Herraa. Tajusin, ettei omista teoistani ole sovittamaan vääryyksiäni. Otin hänet vastaan heikkona syntisenä, joka ei pysty itseään pelastamaan. Armo kelpasi tuolloin hyvin, koska ei ollut millä maksaa.

Mutta Jumalan sydän tulee ilmi siinä, ettei hän halunnut vain kerran pelastaa meitä kadotukselta, vaan että hän halusi meidät takaisin läheiseen yhteyteen kanssaan. Hän halusi meidät elämän ja iankaikkisuuden mittaiseen seikkailuun, jossa opimme tuntemaan ihmeellistä Luojaamme yhä syvemmin. Ääretön rakkaus kutsuu meitä tutkimaan rikkauksiaan, jotka ovat loputtomia. Hän rohkaisee meitä kasvun tiellä, rakkautemme Jumalaan ja lähimmäisiin saa kasvaa. Jumala kehottaa meitä juurtumaan yhä syvemmälle Kristukseen. Kun juuret ovat syvällä, myrskyt ja koettelemukset eivät meitä kaada. Sana rohkaisee meitä rakentumaan hänessä. Saamme hänen avullaan rakentaa heikot muurinkohdat kuntoon, jolloin vihollisemme ei pääse aina samasta paikasta sisään. Rakkaat ystävät, jatkakaamme eteenpäin toinen toistamme rohkaisten. Herra on hyvä!

Sinua siunaten,
Esa-Pekka